21 Temmuz 2024

Şanghay’da Moda ve Kültür İçin Yeni Bir Alan

Mimarlar tarafından sağlanan metin açıklaması: Şanghay’ın tarihi Hengfu bölgesinde yer alan yemyeşil bir bahçenin içinde, moda tutkunları ve sıradan ziyaretçiler için yenilikçi bir konseptle yeni bir perakende tesisi oluşturuldu. 1920’ler ve 1990’lardan kalma, bazısı tarihi anıt olarak korunan küçük ölçekli binalar, moda grubu ICCF tarafından ICICLE ve CARVEN moda markaları için mağazalar, sergiler, bir kitabevi ve yeme içme mekanları olarak kullanılıyor.

Hengshan Yolu üzerinde, geniş çınar ağaçları altındaki restoranlar ve tarihi villalarla dolu hareketli bir caddede yer alan proje, 2021 yılında ICCF tarafından başlatıldı ve mimarlar von Gerkan, Marg and Partners (gmp) ile Xuhui Bölgesi yetkililerinin yakın işbirliği ile geliştirildi. Köşe parseli olan alan, olgun ağaçlarla dolu bir peyzaj bahçesinin etrafına serpiştirilmiş dört mevcut binaya sahip. İddialı yenileme tasarım konsepti, ICCF’nin sürdürülebilirlik ilkesini, doğal malzemelerle dayanıklı ve rahat bir zarafet yaratma felsefesini yansıtacak şekilde geliştirildi.

Topluluğun bütüncül görünümü, 1920’lerden kalma eski bir itfaiye istasyonu ve bir bahçe villasının mimari tarzına dayandırıldı. Her iki bina da büyük ölçüde orijinal tasarımlarına uygun olarak restore edildi. 1990’lardan kalma iki bina ise basit şekilleriyle yeni binalar olarak kolayca tanınabilir olacak şekilde yeniden şekillendirildi. Cephe yapısı, malzemeler ve kemer motifi, eski binalardan alınarak, aynı yaklaşım Paris’teki Avenue George V’deki ICICLE amiral gemisi mağazası için de kullanıldı.

Restorasyon ve kısmi yeniden inşa sırasında, mümkün olan her yerde mevcut yapıların yapı malzemeleri yeniden kullanıldı ve tarihi bileşenler yeniden yerleştirildi ve tamamlandı. Eski itfaiye istasyonunun orijinal tuğla cepheleri açığa çıkarıldı ve onarıldı. Ahşap merdivenler koruma standartlarına uygun olarak restore edildi ve geri dönüştürülmüş ahşap mobilyalarla birlikte, ICCF iç mekanları için kullanılan hafif doğal tonları tamamladı. İtfaiye istasyonunun dönüşümü sırasında tesadüfen bulunan balkon karoları temizlendi ve yeniden döşendi. Koruma standartlarına uygun olarak gerçekleştirilen yetkin yenileme, bahçe villasının giriş alanındaki restore edilmiş terazzo zeminler, ahşap kapılar ve pencereler ve iyi durumda olan ve görünür hale getirilen ahşap çatı konstrüksiyonu gibi bir dizi tarihi detaydan faydalanıyor.

Yüzyılı aşkın sürede gelişen bir bahçe peyzajına gömülü olarak, tarihi atmosferi ICCF markasının modern zarafetiyle birleştiren bir moda ve kültür alanı oluşturuldu.